Skip to content

Personeel Atos Origin krijgen permanent e-mailverbod: communicatie voortaan via interne social media, chat en discussiefora

13 februari, 2011

Via Emerce

Handgeschreven post

De Franse IT-dienstverlener Atos Origin verbiedt zijn personeel per 2014 om nog met elkaar te e-mailen. E-mail kost te veel tijd. Het digital postvak gaat bij de vuilnis ten gunste van social media, discussiefora en chat.

Dat maakt directievoorzitter Thierry Breton bekend als maatregel tegen de digitale vervuiling binnen zijn bedrijf. E-mail begint tegen het personeel te werken, in plaats van voor hen. De Fransman stelt dat zijn managers tussen de 5 en 20 uur per week kwijt zijn aan het lezen, schrijven en beantwoorden van e-mails. Daar komt nog eens 25 procent bij die ze besteden aan het zoeken van informatie voor hun werk.

Breton wil de digitale vervuiling, de vertragende werkprocessen en de resulterende stress tegen gaan en haalt de bezem door de interne brievenbussen. Medewerkers van Atos Origin mogen elkaar niet meer mailen. Hen wordt aangeraden om de andere aanwezige kanalen te gebruiken, zoals de interne social media, chat en discussiefora.

Het is niet bekend welke sanctie zwartmailers krijgen opgelegd.

Chat is sneller dan e-mail en het laat collega’s effectiever samenwerken aan documenten. Atos Origin gebruikt Office Communications Server voor digitale samenwerking voor collega’s.Google Apps is een online variant op deze Microsoft-software.

Thierry Breton verwacht dat de aankondiging van de maatregel op zich direct al leidt tot 10 à 20 procent minder e-mail binnen de bedrijfsmuren.

Atos Origin heeft 49.000 man personeel in dienst en zet jaarlijks 5 miljard euro om.

 

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 493 andere volgers

%d bloggers like this: